Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
 
Welkom bij CDVriend
Informatie CDVriend
Veel gestelde vragen
Gastenboek
Rob's CD Recensies
Rob's Concert Reviews
Rob's mooiste platen
De Stelling: Doe mee!
Nieuw binnen bij CDVriend
Producten
Nieuwe CD's
Tweede Kans CD's
Special CD-sets/Collector's Items
Special Live Recordings
Prince Cd's
CDVriend PROMO acties
  CDVriend
Dit is een must-have voor liefhebbers van het vroege werk van New Order en Dead Can Dance. Met vrij beperkte middelen wordt naar mijn smaak groots uitgepakt. Zeker een van de betere releases in het wave genre van de afgelopen jaren, en al helemaal van eigen bodem. De opbrengsten zijn uiteraard voor de volle honderd procent voor de uitvoerend artiest.

Bestel de cd onderaan de pagina. Niet goed, geld terug garantie!

Reptile71 is een solo-project van Paul Tetteroo, eind jaren 90 zanger van de Nederlandse alternative rock band BrainscaB. Tussen 2000 en 2003 heeft Paul een aantal nummers opgenomen, voornamelijk beïnvloed door jaren 80 new wave/minimal synth en dan met name de wat donkere sferische vorm van het genre, vaak aangeduid met darkwave. Vergelijkingen gaan o.a. naar het donkere werk van Depeche Mode, het vroege New Order, Gary Numan, het meer zweverige werk van The Cure en het vroege werk van OMD . Een enkel nummer ademt zelfs de sfeer van Dead Can Dance.

Veel van deze nummers zijn in die periode op diverse bandsites gezet, zoals Vitaminic, waar sommige tracks hoge posities bereikten in de alternative charts.
Hierna werd het stil rondom het Reptile71 project; geen cd-release, alleen achtergebleven sporen op internet.

Het kleine onafhankelijke label Sounds for Sure, opgericht in 2008, besloot hier verandering in te brengen. Er was genoeg Reptile71 materiaal om een album samen te stellen. Voor 1 track werd Justin Curfman van de Amerikaanse post-punk band Feeding Fingers gevraagd een tweede stem in te zingen en op 3 tracks heeft Lex van der Schans, van het muzikantenduo Pliex, basgitaar ingespeeld.
Daarna zijn de tracks gemasterd en op 7 januari 2009 volgde de cd-release.

De invloeden van Reptile71 zijn op het album duidelijk hoorbaar. Toch heeft de artiest een eigen, herkenbare sound weten te creëren. Het resultaat is een album dat je langzaam weg doet dromen in een melancholische hypnotiserende sfeer met teksten verhalend over worstelingen met relaties en het leven zelf, waarin gevoelens van pijn, wanhoop, maar vooral ook hoop worden gedeeld met de luisteraar.


Geen producten aanwezig


| Meer

Winkelwagen
Zoek producten
 
 
Alle bedragen zijn inclusief BTW
      Powered by CCV Shop webwinkel beginnen

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.