Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
 
Welkom bij CDVriend
Informatie CDVriend
Veel gestelde vragen
Gastenboek
Rob's CD Recensies
Rob's Concert Reviews
Rob's mooiste platen
De Stelling: Doe mee!
Nieuw binnen bij CDVriend
Producten
Nieuwe CD's
Tweede Kans CD's
Special CD-sets/Collector's Items
Special Live Recordings
Prince Cd's
CDVriend PROMO acties
  CDVriend

BESTEL DE CD ONDERAAN DEZE PAGINA. NIET GOED, GELD TERUG!!

Slechts € 4,95

Ik wil graag even de aandacht vestigen op een bijzondere cd. En wel die van qrio. De band van MuMe-lid Itchy die samen met zijn kompanen een werkelijk prima en knap intense cd heeft afgeleverd. Ik heb alles in het werk gesteld om hem aan te kunnen bieden op CDVriend en na lang onderhandelen met de band kan ik, met trots melden dat

qrio- Papercuts 

onderaan de pagina besteld kan worden tegen een vriendenprijs van € 4,95.  Lees gelijk ook de recensie van de hand van Jos. De opbrengsten zijn voor 100% voor de leden van de band.


Qriografie 

Het is meer dan tien jaar geleden dat originele bandleden Harald, Rob en Michiel besloten hun krachten te bundelen en het noise-jazz-experimentele rocktrio qrio [kuu-rie-joo] op te richten. Deze samenwerking mondde in 2001 uit in de eigen-beheer plaat ‘Yépâlalá’. Een uur durende achtbaanrit met dertien zenuwslopende, trommelvliesverscheurende noisy rocksongs. 

Dit was nog maar de opmaat voor hun tweede album ‘Ashtray Sounds’, eveneens in eigen beheer uitgebracht in 2003. In de twee jaar tussen ‘Yépâlalá’ en ‘Ashtray Sounds’ groeide de band muzikaal en voegde gitarist Maarten een de gelederen toe om het geluid te verbreden. De release van ‘Ashtray Sounds’ betekende het begin van ruim twee jaar constant spelen in Nederland en België, waaronder de festivals Parkpop en State-X en zalen als Paradiso, Waterfront, Willem2 en Vera, maar ook de eerste Dommelsch Locals Only Tour. 

Qrio groeide uit tot een energieke liveband die het publiek weet te pakken en meetrekt in hun wereld. De muziek, gekenmerkt door levendige dynamiek, onconventioneel in elkaar grijpende gitaarlijnen en zang vanuit het hart en de tenen, bleek geknipt te zijn om live te spelen. Tussen het vele spelen door werd tijd gevonden om in 2004 de via internet uitgebrachte en gedistribueerde EP ‘Relief Data Complete’ uit te brengen. 

In 2006 kondigde lid van het eerste uur Harald zijn vertrek naar Mongolië aan. Qrio besloot een nieuwe drummer te zoeken, en vond die in Manfred. Het roer werd omgegooid, en synths en samples werden aan de muziek toegevoegd. Langzaam maar zeker begon het album ‘Papercuts’ vorm te krijgen welke april 2008 werd gepresenteerd in het Paard van Troje. Met dit album is qrio anno 2008 weer compleet, muzikaal weer verder en klaar voor de wereld! 

qrio is:
Rob van Breemen, zang/bas
Michiel Siebelink, gitaar/zang
Maarten Hornstra, gitaar/synth
Manfred Gstrein, drums/samples

Discografie
Yépalâla (2001); eigen beheer
Ashtray Sounds (2003); eigen beheer
Relief Data Complete (2004); eigen beheer; internet-only
Papercuts (2008); eigen beheer

Contact:
www.myspace.com/qriomusic
www.qrio.nl
info@qrio.nl
Boekingen:
Lara Verheij (06-171 44 272)
lara@laraison.nl
www.laraison.nlGeen producten aanwezig


| Meer

Winkelwagen
Zoek producten
 
 
Alle bedragen zijn inclusief BTW
      Powered by CCV Shop webwinkel beginnen

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.