Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
 
Welkom bij CDVriend
Informatie CDVriend
Veel gestelde vragen
Gastenboek
Rob's CD Recensies
Rob's Concert Reviews
Rob's mooiste platen
De Stelling: Doe mee!
Nieuw binnen bij CDVriend
Producten
Nieuwe CD's
Tweede Kans CD's
Special CD-sets/Collector's Items
Special Live Recordings
Prince Cd's
CDVriend PROMO acties
  CDVriend

BESTEL DE CD ONDERAAN DEZE PAGINA. NIET GOED, GELD TERUG!!

Slechts € 3,99

Puur op de gok en omdat ik graag prima bandjes een steun in de rug geef, heb ik van de Rotterdamse band "Cradle" hun gelijknamige cd aangeschaft. Een cd uit 1999 alweer die destijds landelijk verkrijgbaar was maar toch al snel in de vergetelheid raakte. Meestal is dat laatste terecht en mijn verwachtingen waren dan ook niet erg hooggespannen. Des te groter de verrassing toen ik deze cd voor het eerst draaide. Een heerlijke cd waarbij wat mij betreft alle zes de nummers erg goed zijn gelukt. Mijn favoriet is vooralsnog het schitterende nummer Ready. Joy Division meets Swans. Hoogdravende vergelijking? Tuurlijk. Maar luister maar eens en probeer het dan te ontkennen. Ook liefhebbers van Placebo lijken me bij dit Cradle aan hun trekken te komen. Sowieso is dit een plaat die een avontuurlijk ingestelde rockfan gewoon zou moeten uitproberen. Heb je op feestjes ook weer eens wat bijzonders te melden ook.

Om kort te gaan, ik ben erg enthousiast over deze cd. Daarom heb ik, via Paul T. (wie kent m niet) contact gezocht met Johan Visschers, gitarist en (prima) zanger van de band. Resultaat is dat ik jullie nu trots deze cd kan aanbieden. En dat voor een prijs van slechts € 3,99. De cd is uiteraard gloednieuw en het artwork, inclusief boekje van 18 pagina’s, mag er ook zijn. Gezien de toenemende belangstelling voor Cradle en deze cd (zie daarvoor ook MusicMeter) zou ik er snel bij zijn. Supply while stock lasts. En…omdat ik zeker weet dat dit wel goed komt…niet goed, geld terug! Oh ja, de opbrengsten gaan in zijn geheel naar de band die hopelijk zo wat middelen bij elkaar weet te vegen voor opname van een nieuwe cd. 

Zie hieronder de Bio van de band

Cradle


De Rotterdamse band Cradle is opgericht in september 1996 en bestaat uit:

Peter Kahmann Drum
Henk Visschers Bas
Johan Visschers Gitaar en stem

De muziek van Cradle is puur, direct, rauw, dynamisch en basic. Less is more.
Kenmerkend is ook het spelen met spanning: van fluisterzacht tot meedogenloos hard.
Belangrijkste invloeden: Joy Division, Swans, Velvet Underground en Radiohead.

Cradle heeft door de jaren heen op verschillende podia en festivals in heel Nederland gespeeld, maar ook Duitsland, Frankrijk en Engeland zijn met overtuiging bespeeld.
Cradle is daarnaast ook te gast geweest in diverse Nederlandse lokale radioprogramma’s om akoestische sessies te spelen. Een onbetwist hoogtepunt is nog altijd het optreden als support act voor de Amerikaanse band 16 Horsepower in een uitverkocht Nighttown, Rotterdam.

In 1997 resulteerde een aantal studiosessies in de uiteindelijke 7-track CD ‘Escape From The End’, die in beperkte oplage in eigen beheer is uitgebracht.
Later, in 1999, verscheen het tweede (titelloze) studioalbum op het eigen label •e•t•f• records.
Op deze CD staan 6 nummers. In oktober 2001 is de clip die bij het eerste nummer van deze CD hoort, te zien geweest in de nachtprogrammering van, toen nog, TMF.

In november 2001 werd er een live-demo met vijf nummers opgenomen. Dit om een betere indruk te krijgen van het live-geluid van Cradle: puur en direct. 

Andere hoogtepunten in 2001 waren het winnen van de ‘Kleine Prijs van Dordt’ met bijbehorende prijzen (o.a. een plaats op WantijPop) en het optreden als voorprogramma van JOHAN in december 2001 (de Buze, Steenwijk).
In januari 2002 deed Cradle een kleine toer door Engeland en met groot succes.
In 2003 werd er regelmatig opgetreden, maar door verschillende persoonlijke omstandigheden werd besloten om half 2004 voorlopig met Cradle te stoppen en gingen de leden ieder hun eigen weg.

Van een definitief afscheid is nooit sprake geweest. Niet zo vreemd dat het begin 2007 weer ging kriebelen. De goede oude draad werd opgepakt: Cradle is weer terug!Geen producten aanwezig


| Meer

Winkelwagen
Zoek producten
 
 
Alle bedragen zijn inclusief BTW
      Powered by CCV Shop webwinkel beginnen

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.